aktiviteter i danmark

Motion er for mange en sur pligt, der bare skal overstås, men sådan behøver det slet ikke at være. Motion skal ses som en sund livsstil, der bidrager med en masse positivt i dit liv. Motionen sikrer dig en sund tilværelse, hvor du har pusten til at gøre det, du har lyst til, og samtidig er det også med til at give dig mere energi og overskud til at komme igennem hverdagens udfordringer.

Her i denne artikel kan du blive klogere på, hvordan du kan ændre din holdning til motion, så det bliver en del af din livsstil i stedet for at være noget, der blot skal overstås så hurtigt som muligt.

Motion skal være sjovt

Motion behøver ikke nødvendigvis bare at være en tur på løbebåndet hver dag i X antal minutter. Det kan lige så godt være et sjovt element i en kedelig hverdag. Tag for eksempel børnene med en tur i parken og tag rundboldbattet med under armen. Rundbold kan være et sjovt element i hverdagen, og det kan være et rigtigt godt alternativ til bare at ligge på sofaen. Det kræver dog, at du har nogle at spille med, så inviter børnene eller vennerne med til en dyst om, hvem der vinder.

Når familien skal samles til en fødselsdag eller en anden familiebegivenhed, hvorfor så sidde stille rundt om et bord hele dagen? Udfordr i stedet for familien til en fodboldkamp i haven eller lav en sjov konkurrence om, hvem der kan løbe hurtigst med et æg på en ske, uden at ægget faldet ned.

Hvordan holder jeg motivationen i hverdagen?

Der er rigtig mange danskere, der gerne vil være sunde og dyrke mere motion, men som hurtigt mister motivationen igen og falder tilbage i deres gamle vaner med for mange timer på langs på sofaen. Her er det vigtigt, at du vælger en motionsform, som du rent faktisk selv synes er sjov. Du behøver ikke at løbe en tur i skoven for at komme i form.

Hvis du for eksempel elsker at spille fodbold, men hurtigt mister motivationen ved at løbe en tur i skoven, så meld dig ind i den lokale fodboldklub og kom i form, mens du gør noget, som du holder af. Samtidig har det også den sidegevinst, at du kan møde nye mennesker og få dig nogle nye relationer.

Motionsform.dk er der mange andre eksempler på, hvilke sportsgrene du kan dyrke. Det kan for eksempel være:

  • Svømning
  • Cykling
  • Triathlon

Her kan du også finde gode tips til, hvordan du fjerner svedlugt fra tøj, hvilket udstyr du med fordel kan investere i for at præstere bedre samt få gode råd til træningen og sportspleje.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *