Teambuilding er en god måde at ryste teams sammen på og skabe en masse liv på kontoret. Ved at bruge tid sammen og sætte det sociale samvær i fokus, får deltagere øjnene op for nye sider af hinanden og de usynlige barrierer på kontoret bliver revet ned. Det er kun jeres fantasi som sætter grænser for hvad i kan lave for typer af teambuilding aktiviteter. Ved bare et par enkle søgninger på en søgemaskine, kan i få masser af ideer til teambuilding og teambuilding øvelser. Det kan være uoverskueligt at vælge, men et godt tip er, at slå de virksomheder som udbyder teambuilding op på forskellige anmeldelsessites, som eksempelvis Trustpilot. Ved at læse anmeldelserne i detaljen, kan i hurtigt finde frem til de helt rigtige leverandører.

Valg af teambuilding aktiviteter

Når i skal vælge jeres teambuilding aktiviteter er det en god idé, at tænke over hvordan jeres team fungerer i dag. Vælg aktiviteter som i tror at alle vil kunne lide, men samtidig skubber lidt til jeres grænser og hvad i tidligere har prøvet.

Skal i lave flere ting til jeres arrangement end bare teambuilding, er det en god idé, at sikre, at der ikke er for meget transport i løbet af jeres dag. Det kan sagtens påvirke dagens rytme negativt. Det er også en god idé, at ikke lave et for tight program, da pauser i løbet af dagen giver god tid til refleksion og small talk.

Anderledes teambuilding

Hvis i har et stramt budget eller har svært ved at samle alle på samme tidspunkt, kan i med fordel prøve diverse online spil for virksomheder. Vores favorit er Knowie, som er en online quiz for virksomheder, der kombinerer viden om deltagerne med fem forskellige spil typer. Spillet er den perfekte icebreaker øvelse, spilles over 5 dage og tager kun 3-10 minutter per dag. Deltagerne kan selv vælge hvor og hvornår de skal spille. Spillet giver masser at tale om, og i vil opleve, at spillet kommer til at være det store samtaleemne det næste lange stykke tid.

Alternativt kan i prøve selv at arrangere teambuilding øvelser på jeres kontor. Det kræver lidt forberedelse, og at i udpeger nogen der kan facilitere øvelserne, men hvis alle går ind til det med et åbent sind, kan det være meget givende og fantastisk sjovt. Ved at selv afholde jeres teambuilding, kan det være meget nemmere at få det flettet ind i en hektisk hverdag, hvor det kan være svært at allokere tid til medarbejderpleje.

Forventningsafstemning

Ifølge vores erfaring, er det en rigtig god idé, at forventningsafstemme på forhånd, hvad i vil have ud af jeres teambuilding. Ved at forventningsafstemme undgår i at blive skuffede, og jeres teambuilding for bedre mulighed til at få en positiv effekt. Det er en god idé, at gøre sig nogle overvejelser om hvad i vil opnå med dagen. Er det primære formål at blive bedre til at samarbejde og kommunikere eller handler det mere om at have det rigtig sjovt sammen, og fejre at nogle milepæle er blevet nået?

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *